Loading...

Νέος Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων στο AmericanCollege of Thessaloniki (ACT), μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια

 

Θεσσαλονίκη, 5 Φεβρουαρίου 2014

 

Νέος Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων στο

AmericanCollege of Thessaloniki (ACT), μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια

Τη θέση του Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Υποθέσεων στο American College of Thessaloniki (ACT) - ένα μη κερδοσκοπικό μεταλυκειακό εκπαιδευτικό ίδρυμα,   μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια - ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2014 ο καθηγητής Στάμος Καραμούζης.

Ο κ. Καραμούζης αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα μετά από μία διακεκριμένη ακαδημαϊκή πορεία 30 χρόνων στις ΗΠΑ. Η τελευταία του θέση ήταν στο πανεπιστήμιο Regis του Κολοράντο, όπου για επτά χρόνια διετέλεσε τακτικός καθηγητής και κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Η/Υ και Πληροφορικής.  Προηγουμένως κατείχε την έδρα του Τρούμαν Άρνολντ στο Πανεπιστήμιο Texas A&M της Τεξαρκάνα όπου και προέδρευε του Τμήματος Επιστήμης Η/Υ.  Επίσης κατείχε θέσεις μέλους ΔΕΠ στα πανεπιστήμια Μακεδονίας, Hampton, William & Mary, Tulane και Loyola New Orleans.

Πριν την ακαδημαϊκή του καριέρα διεξήγαγε Βασική και Εφαρμοσμένη Έρευνα στο Κέντρο Ερευνών Λάνγκλεϊ της ΝΑΣΑ όπου διετέλεσε και Εσωτερικός Ερευνητικός Εταίρος του Εθνικού (ΗΠΑ) Συμβουλίου Ερευνών. Ο Στάμος Καραμούζης ασχολήθηκε ερευνητικά στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης της Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, καθώς και στην επίδραση της τεχνολογικής καινοτομίας στην κοινωνία. Είναι διδάκτορας του πανεπιστήμιου William & Mary και απόφοιτος του Ινστιτούτου Διοίκησης και Ηγεσίας της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Λίγα λόγια για το ACT

Το AmericanCollegeofThessaloniki (ACT) ιδρύθηκε το 1981 ως ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό μεταλυκειακό εκπαιδευτικό ίδρυμα, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών του περιλαμβάνει πτυχιακά προγράμματα στους τομείς Επιχειρήσεων, Πληροφορικής, Αγγλικών και Διεθνών Σχέσεων με πτυχία Bachelor – B.A., B.S.  καθώς και M.B.A. Το ACT είναι διαπιστευμένο στις ΗΠΑ από την Επιτροπή για Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης του New England Association of Schools and Colleges (NEASC), τον οργανισμό που πιστοποιεί ορισμένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ (Harvard, Yale, MIT, Brown κ.ά.) ενώ τα πτυχιακά του προγράμματα έχουν και ευρωπαϊκή πιστοποίηση. Είναι επίσης αναγνωρισμένο ως ΚΕΜΕ από το Υπουργείο Παιδεία. Το ACT προσφέρει επίσης ένα εκτεταμένο πρόγραμμα υποτροφιών με κριτήριο όχι μόνο την οικονομική κατάσταση αλλά και τις ακαδημαϊκές επιδόσεις των υποψηφίων.

www.act.edu

 

 

Share